ΣΥΝΤΑΓΕΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Μέθοδοι παρασκευής:
Espresso:
Ο espresso είναι ένας καφές που παρασκευάζεται με την μέθοδο του φιλτραρίσματος υπό πίεση 9 bar, από νερό που έχει θερμοκρασία 90°-92° C και περνάει μέσα από 7-9 gr καλά πιεσμένου αλεσμένου καφέ και βγάζει 25-35 ml σε χρόνο 20″-30″. Είναι σημαντικό να είναι φρεσκοαλεσμένος με τη σωστή θερμοκρασία και το σωστό χρόνο εκχύλισης.
Φίλτρου:
Η μέθοδος του φίλτρου χρειάζεται εμβάπτιση 8-10 gr καφέ για 4′-5′ σε 200 ml νερό που έχει θερμοκρασία 95°-96° C.Το πιο σημαντικό στην μέθοδο του φιλτραρίσματος είναι η δοσολογία που μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την διάθεσή μας και το πόσο βαρύ θέλουμε τον καφέ μας.
Ελληνικός:
Ο Ελληνικός είναι ένας καφές πολύ ψιλά αλεσμένος που χρειάζεται 5-6 gr και παρασκευάζεται πάνω σε θερμότητα από φωτιά υγραερίου ή ηλεκτρικό μάτι ή χόβολη και φτάνει σε σημείο βρασμού. Στον Ελληνικό καφέ το σημαντικό είναι να γίνει αργά και σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να βγουν περισσότερα αρώματα και γεύση στο φλιτζάνι.